Köpvillkor endast B2B på STT - STORKÖKSTILLVERKARNA AB e-handel.


STT - STORKÖKSTILLVERKARNA AB
Tegelviksgatan 29, 116 41 Stockholm, Sverige
Vi har inget showroom eller försäljning på plats men möjlighet att ta emot besök vid mötesbokning där vi tillsammans med er ser över det kompletta behovet vid större volymer.


Organisationsnummer 556383-1261
Epost: info@storkokstillverkarna.se
Telefonnummer: 010-585 99 00

Vi säljer endast B2B.

1. Allmänna villkor

Samtliga priser är angivna i Svenska Kronor (SEK), exklusive moms.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuellt felaktigt angivna uppgifter. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

Vid beställning träffas avtal om köp först när STT - STORKÖKSTILLVERKARNA bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av STT - STORKÖKSTILLVERKARNA. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. STT Storkökstillverkarna har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och STT - STORKÖKSTILLVERKARNA ska kunna fastställa din anknytning till företaget du köper för.

 1. Frakt och leverans

Leveranstiden anges i ditt ordererkännande från oss efter din order är hanterad. Är varan slut eller en beställningsvara meddelar vi dig detta på produktsidan i första skede, eller i ditt ordererkännande.

Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar. Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

Paketen levereras av DHL eller annan transportör till er adress.

Fraktkostnaden beräknas i kassan. Den kan komma att ändras och ibland vara rabatterad. I kassan visas den fullständiga fraktkostnaden.

3. Garantier

Nya maskiner har normalt ett (1) års garanti om inte tillverkaren anger annat

 1. Installation

1-fas maskiner är försedda med stickpropp
3-fas maskiner skall installeras av behörig elektriker

 1. Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

 • Faktura efter godkänd kreditprövning för avtalskunder. Ansök om att bli upplagd som fakturakund hos oss på info@storkokstillverkarna.se Efter eventuell kredittid debiteras påminnelseavgift 150 kr samt dröjsmålsränta med diskonto + 15 %. Äganderätten till produkterna kvarstår hos säljaren tills full betalning erlagts.
 • Kortbetalning: Visa, Mastercard, Maestro
 • Klarna Checkout
  Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.
 • Wasa Kredit: Kontakta oss för leasingupplägg

Villkor för betalning anges i kassan under respektive betalningsalternativ.

 1. Ångerrätt, retur och reklamation

STT - STORKÖKSTILLVERKARNA tillämpar inte ångerrätt eller öppet köp. Vid reklamation av varor som blivit skadade under frakt är det är du som mottar godset som har som uppgift att kontrollera godset vid mottagande, är det skadat anmäler du detta till den speditör du fått paketet levererat med. Skicka även snarast ett mail med bild på skadorna på varorna till info@storkokstillverkarna.se. Har du mottagit en felaktig vara kontaktar du oss.

 1. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post info@storkokstillverkarna.se). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter. Under 2018 ersätts PUL av GDPR som är nya dataskyddsregler som gäller inom hela EU. Eftersom vi inte lämnar ut uppgifter till tredje part innebär detta inte någon direkt skillnad mot PUL vad gäller behandling av din information eller vår relation till dig som kund. En skillnad är att vi som företag måste ha utsett ett dataskyddsombud. Hos oss är är vår VD dataskyddsombud. Har du frågor kring hur vi behandlar din information kontakta oss på info@storkokstillverkarna.se.

 1. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

9. Övrigt

I övrigt enligt Branschföreningen för storköksleverantörers allmänna villkor, BFS 2009.